امروزه استفاده از وازلین برای کفش چرم بسیار رایج شده است. در این مقاله به بررسی استفاده از وازلین جهت نرم کردن کفش چرم و مزایا و معایب استفاده از این روش پرداخته شده است. همانطور که میدانید یکی از بهترین و محبوبترین جنسها برای تولید کفش، چرم است. فرقی نمیکند از چه نوع چرمی برای ساخت کفش استفاده میشود. چنانچه از چرم سبک مانند پوست گوسفند و یا از چرم سنگین مانند پوست گاو در تولید کفش چرم استفاده میکنید باید توجه ویژهای به مراقبت و نگهداری از آن داشته باشید. با نگهداری صحیح از کفش چرم میتوان طول عمر مفید چرم را افزایش داد.
اهمیت واکس زدن کفش چرم
همهی شما میدانید که کفشهای چرم بسیار حساس هستند و نگهداری آنها نیازمند توجه ویژه است. برخی مواقع ممکن است بعد از پوشیدن کفش چرمی چه بلند مدت و چه کوتاه مدت پای شما دچار درد شدیدی شود. این درد میتواند بسیار زیاد باشد تا جایی که احتمال دارد پای شما تاول بزند و دچار استخوان درد شدیدی شوید. دلیل این اتفاق این است که معمولا کفشهای چرم تازه و نو هستند و کفشی که جدید است سفت میباشد. حتما این سوال به ذهنتان آمده است که چه اتفاقاتی باعث سفت و محکم شدن چرم میشود؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که فرایند و روندی که در ساختن و فرم و شکل خاصی به چرم دادن انجام میشود باعث این امر میشود. این اتفاق همیشگی نیست و با گذشت زمان کفشهای چرم نرم میشوند. نکتهی مثبتی که کفشهای چرم دارند این است که این کفشها بعد از نرم شدن به همان شکل و فرم باقی میمانند و دیگر برای پایتان مشکلی ایجاد نمیکنند. روشهای بسیاری برای نرمتر کردن کفشهای چرم وجود دارد که میتوانند بطور دائمی مشکل ایجاد درد و تورم ناشی از سفت بودن کفش چرم را حل کنند.
بهترین واکس برای کفش چرم
در بازار واکسهای مختلفی وجود دارد که به عنوان محصولات نرمکنندهی چرم استفاده میشود. برخی از این واکسها مایع و بصورت کرم موجود هستند. توصیه میشود از این واکسها برای کفش چرم استفاده نکنید زیرا با گذشت زمان به چرم آسیب میرساند. برخی از واکسها نیز بصورت جامد در بازار موجود هستند. علاوه بر این واکسها بهترین انتخابی که میتوانید انجام دهید استفاده از وازلین برای کفش چرم است.
وازلین برای کفش چرم نوعی مادهی معدنی و کرمی شبیه به ژل است که از ترکیب پارافین، واکس میکرو کریستالی و مواد معدنی بهدست میآید. در صورتی که به مراقبت از کفش چرمی خود اهمیت میدهید باید در نظر داشته باشید که استفاده از وازلین یکی از بهترین روشهایی است که با آن میتوان کفش خود را برای مدت طولانی و یا حتی برای همیشه نو و تازه نگه داشت.
مزایای استفاده از وازلین برای کفش چرم
از وازلین در زمینههای مختلف آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. یکی از پرکاربردترین زمینههایی که از وازلین استفاده میشود میتوان به بکارگیری آن به عنوان واکس برای محصولات چرمی اشاره کرد. براق کردن محصولات چرمی از ویژگیهای برجستهی وازلین است. با استفاده از وازلین میتوان براقیت اولیه کفشهای چرمی را به آنها بازگرداند و دوباره آنها را مثل روز اول نو و درخشان کرد. همچنین استفاده از وازلین موجب میشود تا گرد و غبار روی سطح کفش ننشیند. وازلین با نرم کردن بافت چرم کفش مانع از ترک ترک شدن چرم با گذشت زمان میشود پس در صورتی که در نظر دارید کفشهای چرم خود را نرم نگه دارید و از خط افتادن روی کفش خود جلوگیری کنید.
وازلین همانند یک واکس عالی عمل کرده و کفش را بصورت صحیح و سالم نگه میدارد. تفاوتی که وازلین با سایر واکسها دارد این است که وازلین ارزان قیمت است. وازلین در مقایسه با واکسهای مایع، اسپری و کرم دارای تاثیر بهتری در کفش چرم است. توصیه میشود از وازلینی برای کفش چرم خود استفاده کنید که دارای بو و عطر دلنشینی هستند.
معایب استفاده از وازلین در کفش چرمی
جالب است بدانید در صورتی که از وازلین به عنوان واکس برای کفش چرم خود استفاده کنید بهترین کار را انجام دادهاید. استفاده از وازلین برای کفش چرم نهتنها به بهتر شدن چرم کمک میکند بلکه هیچ معایبی ندارد. پس با خیال راحت از وازلین برای کفش چرم خود استفاده کنید. این امر در مورد کیفهای چرم نیز صدق میکند. وازلین هیچ ضرری برای محصولات چرمی ندارد و با اطمینان میتوان از آن استفاده کرد. در ادامه قصد داریم روش صحیح واکس زدن کفش چرم با استفاده از وازلین را به شما عزیزان آموزش دهیم.

روش صحیح واکس زدن کفش چرم با وازلین
روش صحیح واکس زدن کفش چرم با وازلین
برای ماندگاری بیشتر وازلین روی کفش چرم خود بهتر است طبق روالی که در زیر ارائه شده است عمل کنید.
- در ابتدا قبل از استفاده از وازلین برای کفش چرم باید یک قالب استاندارد درون کفش خود قرار دهید. دلیل استفاده از قالب در داخل کفش این است که فرم و شکل کفش شما در هنگام وازلین زدن بهم نریزد و کفش شکل اولیه خود را حفظ کند. در صورتی که قالب کفش ندارید میتوانید درون کفش را به کمک کاغذ باطله پر کنید.
- سپس به کمک یک دستمال یا پارچهی تمیز گرد و خاک روی کفش را پاک کنید.
- مقداری از وازلین را برداشته و آن را توسط پارچهای نرم یا دستمال یا یک براش نرم روی کل کفش پخش کنید. بهتر است در هنگام زدن وازلین به روی کفش حرکت دست شما بصورت رفت و برگشتی باشد.
- بعد از زدن وازلین باید 5 الی 10 دقیقه منتظر بمانید تا وازلین جذب کفش شما شود. بطوریکه کفش را نرم کرده باشد. به دلیل اینکه از وازلین به عنوان واکس استفاده میکنید دیگر نیازی به برس یا فرچه به مالیدن و یکنواخت کردن وازلین روی سطح کفش نیست. ولی در صورتی که اصرار به برق انداختن کفش دارید میتوانید از فرچههای مویی نرم بجای برسهای پلاستیکی استفاده کنید. زیرا این برسهای پلاستیکی بسیار سفت هستند و روی کفش خط میاندازند و به آن آسیب میزنند. همچنین برای تمیز کردن قسمتهایی از کفشتان که برآمدگی دارند میتوان از یک مسواک استفاده کرد. دلیل استفاده از مسواک این است که ممکن است نتوان از برس برای تمیز کردن قسمتهای ظریف کفش استفاده کرد و بتوان با مسواک کوچکتر اینکار را بهراحتی انجام داد.
عالی